Om mig

Mit navn er Signe, jeg er 28 år gammel og født og opvokset på Nordvestsjælland. Jeg er musiker, skribent, vlogger, blogger og uddannet lingvist. I min fritid er jeg radiovært på en lokalradio.

Jeg har oprettet denne blog, fordi jeg har et behov for at dele min kamp mod sundhedsvæsnet. Det er en ubeskrivelig hård kamp, og man føler sig meget alene.

Ud over at have et håb om, at mit budskab bliver spredt, bruger jeg også bloggen som terapi for mig selv. Det er virkelig svært at bære rundt på al vreden og sorgen over uretfærdigheden i systemet og uretfærdigheden i livet generelt, når man er syg.


Min sygehistorie:

I 2014 fik jeg konstateret to diskusprolapser og slidgigt i lænden efter 13 års gener og smerter, som læger og behandlere bagatelliserede. Det værste er ikke, at det gør ondt i selve lænden – det værste er, at det går ned i benene.

Desværre er det ikke den eneste udfordring, jeg har, som læger og behandlere har bagatelliseret gennem mit liv:

Jeg er nemlig også så heldig at være blevet udstyret med to meget flade fødder, dvs. nedsunkede forfødder og ingen svang, som resulterer i, at jeg går direkte på mine knogler og har fået nervesmerter i fodpuderne konstant.

Jeg har en dårlig ankel, der giver mig smerter, gener og nedsat mobilitet i leddet. På min fødselsdag i 2015 fik jeg foretaget en kikkertoperation, hvor der blev fjernet noget slimhindevævsfortykkelse. Det skulle man ikke have gjort, for det blev kun meget værre derefter.

Har en revne i den ene menisk i knæet, som typisk melder sig, når jeg går. Det kommer til udtryk på to forskellige måder – en stikkende varm smerte og som om knæet er ved at låse sig.

Derudover har jeg psoriasisgigt i knæ, ankler, fødder, hænder samt i en finger og en tå.
Revnen og psoriasisgigten blev først opdaget i januar 2019. Siden jeg var barn har jeg haft ledsmerter, men det skulle tage omkring 18 år, før man undersøgte det og fandt ud af hvorfor.

Derudover er jeg laktoseintolerant og lider af irritabel tyktarm.


Man skulle mene, at ovenstående automatisk genererer en form for hjælp fra det danske sundhedssystem, forsikringen eller erstatningsinstanser, men det er ikke tilfældet. Jeg har fundet ud af, at man skal være stærk for at være syg. Du er din egen læge, speciallæge, advokat, sagsbehandler, socialrådgiver osv. samtidigt med, at du er patient.


Tak fordi du læser med, og jeg tager imod kommentarer og mails med kyshånd. Jeg vil sætte stor pris på, at du deler min blog eller specifikke indlæg, så jeg kan nå ud til så mange som muligt.

Mit håb er at kunne rykke til systemet ved at tale åbent og ærligt om, hvordan det er at være ung med sygdom.