Jeg tror ikke på det lort

14. september 2019 0 Af SigneEM

Den mødte jeg en dag, da jeg fortalte om naturmedicinen, jeg tager. Jeg har også siddet foran en fysioterapeut, sygeplejerske, psykolog og læge og fortalt om det. Det medføder sgu nogle skeptiske blikke, mistroiske miner og personlige meninger. Alt sammen noget, man (læs: jeg) virkelig ikke har brug for, og som faktisk gør mig ked af det.

Det rammer mig af flere årsager. For det første har jeg brugt mange penge på det, nærmest hele det økonomiske overskud, jeg var heldig pludselig at have. For det andet fordi jeg bare er nødt til at prøve det, når min krop er så bredt ramt, og almen medicinen ikke virker. For det tredje er det mit valg og min kamp. For det fjerde fordi jeg da selv har mine tvivl!

Noget endnu mere interessant, jeg har oplevet, var, at et familiemedlem blev bekymret over at høre, at jeg skulle begynde med cannabisolie, for det burde man ikke være nødt til at ty til i så ung en alder.

Dét, der lå mellem linjerne dér var faktisk, at personen var mere bekymret for cannabis end kemisk medicin.

Det siger så meget om vores samfund/kultur – måden at opfatte medicin på. Hvordan kom vi nogensinde så langt væk fra naturen, at vi føler os mere trygge ved at proppe os med syntetisk kemi end et naturprodukt?

Jeg tror selvfølgelig, at når det kommer til cannabisolie, beror folks bekymring sig på dét, de normalt forbinder med cannabis – at det er noget, man bruger som euforiserende stof. Det vil familien naturligvis ikke have, at man skal begynde med.

Jeg har brugt cannabisolie i snart to uger nu. Jeg tager en halv pipette, inden jeg skal sove. Jeg ved ikke, om det er noget, jeg bilder mig ind, men det er som om der helt stille og roligt sniger sig en ro ind på mig. Jeg frygtede, at det ville føles som et gok i nøden, som når man ryger en joint (ja, det har jeg prøvet – sorry, mor og far…), men det er så langt fra som det kan være.

Der er intet euforiserende over det. Det føles bare naturligt og giver mig en mere sammenhængende og dybere søvn, som jeg oplever det. Når jeg vågner, føler jeg også en større ro – ikke bare mentalt, men fysisk. Det gør, at kroppen ikke føles lige så tung.

Jeg har ladet mig fortælle, at olien ikke bare kan lindre, men faktisk kan genopbygge en lille smule brusk i kroppen, dvs. den har også en direkte behandlende effekt på længere sigt. I hvert fald for nogen, og det kan være hvad som helst man fejler, som cannabisolie kan gavne på.

Jeg forventer nok ikke det store. Det har jeg lært ikke at gøre, tror jeg. Det er bare rart at bruge det, sove bedre og ikke være så stiv og tung i kroppen, som jeg måske ellers ville have været.