Positive bivirkninger

28. juli 2019 0 Af SigneEM

Ja, det er der faktisk også noget, der hedder.

Efter at have haft maveproblemer i over 10 år, er det nu endelig en ting, jeg ikke skal bekymre mig om mere.

Det lader til, at den smertestillende medicin, jeg tager, Gabapentin, faktisk har den positive bivirkning at sætte gang i min mave. Jeg har virkelig lidt meget af forstoppelse og har på daglig basis taget afføringsmiddel af den ene eller anden slags – “Tarm i Form”, “Magnesia”, “Microlax” og andre ting.

Faktisk gik det hen og blev en ond cirkel, særligt med Microlax – eller rumpesprøjte/rumperaket, som vi siger herhjemme. Det udtørrer nemlig slimhinderne i tarmen, fordi tarmen bliver narret til at tro, at den ikke behøver at producere væsken selv. Men det var det eneste, der rigtig duede, og jeg følte mig som et nyt menneske bagefter.

I 2011 fik jeg konstateret stresset mave/irritabel tyktarm, hvilket gav god mening. Først i 2016 fik jeg at vide, at jeg var laktoseintolerant, og jeg blev så lettet og ændrede på en del ting, så jeg ikke ville blive udsat for så meget laktose. Lige meget hjalp det.

Så var der meget tale om gluten, så jeg prøvede at gå all in på glutenfri i en periode på 14 dage – som ikke er nok for at teste det helt, I know. Men der var ikke nogen synderlig forandring – det var bare dyrt og mega besværligt. Jeg kunne ikke overskue kampen oven i alt det andet, jeg har.

Nu er problemerne heldigvis fortid, så jeg har en del Magnesia stående, hvis nogen vil have det.