“Patienterstatningen er uvildig”

10. juli 2019 0 Af SigneEM

Jeg tror ikke på det…

Jeg ved, at jeg herinde har skrevet, at nu var det slut med sagerne, fordi de faktisk stresser mig og gør mig ulykkelig, men min situation ændrer sig jo hele tiden.

Først i januar i år fik jeg diagnosen psoriasisgigt, og det ændrede alt for mig. Det betyder, at det er kronisk, og det betyder, at det er en anden – denne gang MÅLRETTET – medicinsk behandling, jeg får. Jeg har jo haft smerterne og generne i over 10 år, og derfor bliver det ved med at overraske mig, at man ikke har opdaget og behandlet det før! Thank God for min fantastiske reumatolog, som ser sammenhængene og handler på det.

Jeg har haft otte sager kørende hos Patienterstatningen, og de er alle blevet afvist. Jeg planlægger en niende, da der stadig er en reumatolog, der bagatelliserede det hele, som jeg ikke har klaget over. Jeg er nødt til at prøve alt i kampen om at opnå en smule retfærdighed.

Det er langt fra lykkes mig endnu med otte afviste sager, kan man sige. Jeg har brugt så lang tid på at udfylde de skemaer og skaffe journaler og dokumenter, men lige meget er det. Patienterstatningens afgørelse lyder hver gang på denne måde:

“Vi har vurderet, at dit udrednings- og behandlingsforløb hos X var i overensstemmelse med den behandling, som en erfaren specialist ville have foretaget.”

Slutprut. Det bestemmer de lige, og så er det slut. Jeg fatter ikke, hvordan det gang på gang kan vurderes, at lægerne har gjort det rigtige, når de tydeligvis har gjort det forkerte.

Derfor tror jeg ikke på, at Patienterstatningen er en uvildig instans, dvs. ikke holder med nogen parter. Når de afviser hver eneste sag, som så tydeligt viser og beskriver, at jeg ikke er blevet taget alvorligt siden jeg var 10 år – så holder de med systemet!