Kender du heller ikke til “Vederlagsfri fysioterapi”?

10. juni 2019 0 Af SigneEM

Så velkommen i klubben.

Jeg har en veninde, som også lever et liv med gener og smerter, og hun nævnte vederlagsfri fysioterapi for mig. Det er åbenbart gratis fysioterapi, man kan være berettiget til, hvis man har svært fysiske handicap eller kroniske sygdomme. Jeg havde aldrig hørt om det.

Det var svært at finde noget fyldestgørende om det på nettet, men jeg læste, at der er nogle “kategorier”. Jeg besluttede mig for bare at skrive til min læge via e-konsultation (elsker den funktion, btw!). Jeg skrev, at jeg var blevet opfordret til at undersøge muligheden for at få det, og at jeg forestillede mig at passe ind i kategorien “progressiv kronisk sygdom” ift. til min nyligt opdagede psoriasisgigt.

Hun svarede efter et par dage, at det syntes hun lød rigtigt, så hun havde lavet en henvisning til fysioterapi.

Jeg anede ikke helt, hvad der så skulle ske, men ringede til den nærmeste klinik, som fortalte, at vederlagsfri fysioterapi hos dem betyder holdtræning – hvilket jeg blev rigtig glad for. Nogle dage forinden havde jeg nemlig snakket med smertecentret om muligheder for træning, som ikke betød flere hundrede eller tusinder af kroner til en gymnastikforening eller Fitness World. For de penge har jeg simpelthen ikke.

Derfor var det faktisk perfekt. Man har lov at være lidt heldig… også på tide.

Nu har jeg en tid på klinikken den 20. juni, hvor vi skal tale om det, og så håber jeg, at jeg kan starte på et hold relativt hurtigt – og at der ikke er sommerpause, for det hader jeg virkelig. Det er dét tidspunkt på året, hvor jeg har mindst ondt og mest energi og overskud til at gøre den slags – og så skal der holdes sommerferie… Isn’t it ironic?

Lyder vederlagsfri fys som noget for dig, så tjek med din læge! Han/hun fortæller det tydeligvis ikke til dig – ellers ville jeg have hørt om det for længst. Endnu en gang er det bevist, at man skal være stærk for at være syg. Man skal være observant og kunne kæmpe sin egen kamp for et bedre liv med færre smerter.